MATERIAL FAQ

Vilket material används i Miniware's barnporslin?
  1. Naturligt polymjölksyramaterial
  2. Livsmedelsgodkänt silikon
  3. Rostfritt stål

 

Är alla Miniware-produkter designade i USA och tillverkade i Taiwan?

  • Alla Miniware-produkter är designade av man och hustru designerduon Adam och Ai Su Bonnier som bor i San Francisco, USA. Läs mer om vår historia här.
  • Alla Miniware-produkter tillverkades i samarbete med taiwanesiska fabriker i början av vår resa. Med expansionen av försäljning runtom i världen så blev utbudet av taiwanesiska fabriker inte tillräckligt för att möta efterfrågan. Nu har vi även pålitliga fabriker i Kina, som levererar samma naturliga giftfria serviser från samma råvaror och med hög kvalitet.
  • Alla Miniwares livsmedelsgodkända silikonråvaror kommer från Sydkorea. Med Miniware-konsumenternas efterfrågan på silikonprodukter och en konkurrenskraftig prisklass finns det ett fåtal silikonserviser som vi samarbetar med den storskaliga kinesiska tillverkaren, den ansedda leverantören av Adidas/Coca-Cola i Kina. Kvaliteten på denna fabrik har också klarat av standarderna i olika länder, så konsumenterna behöver aldrig oroa sig över kvalitetsproblem.

 

Hur tillverkas den naturliga polymjölksyran i Miniwares barnservis?

Först extraheras stärkelser från naturliga växter, sedan omvandlas den bearbetade stärkelsen till glukos. Efter det så bereds det mjölksyra och då använder vi oss av en ny och utmärkt tillverkningsteknik för att kristallisera råvarorna i formen för att producera naturliga babyprodukter gjorda av PLA.

PLA? Finns det någon skillnad mellan PLA för Miniware barnservis och traditionell PLA?

PLA har faktiskt funnits i människans liv under lång tid, men på grund av den dåliga värmetåligheten hos traditionell PLA, så börjar den mjukna vid 51°C. På senare tid har produktionstekniken för PLA nu förbättrats avsevärt, och styrkan hos växtbaserade material har också förbättrats enormt.


Miniware använder den senaste europeiska teknologin för att få råvarorna att kristallisera vid hög temperatur för att producera förstärkt naturlig polymjölksyra-produkter som är mycket värmetålig (-20℃~120℃). Det tillsätts inget lim i produktionsprocessen, därför kan det uppstå problem med strukturell nedbrytning på grund av detta. Vi rekommender därför att föräldrar använder andra värmetåliga formar för att värma upp innan maten placerar i våra produkter. För desinfektion, använd endast varmt vatten på 70 grader i 30 sekunder.

 

Kan naturlig polymjölksyra brytas ner?

Förstärkt PLA kan brytas ned biologiskt under specifika miljöförhållanden såsom direkt solljus och hög luftfuktighet, och slutligen bryts det ner av bakterier hos koldioxid och vatten. Jämfört med traditionell plast som tar 100 år eller mer att bryta ner gradvis, så kan PLA brytas ner 90% på 180 dagar. Jämfört med icke-nedbrytbarheten hos traditionell plast är växtbaserade material verkligen ett bättre val för att lösa problemet med avfall. Dessutom producerar PLA inga tungmetaller och skadliga gifter när den förbränns eller bryts ner naturligt, vilket säkerställer att jorden är fri från sekundära föroreningar.

 

Är naturlig polymjölksyra ett material som inte kan gå sönder?

Den naturliga polymjölksyrans (som utvinns ur växtstärkelse) materiella hårdhet är ungefär densamma som för mynt och kopparplattor (3H-4H). Efter interna falltester hålls produkterna intakt trots att de tappats från en meters höjd. Det finns dock fortfarande risk för skador om produkterna faller från ett högt läge eller faller hårt många gånger.

 

Miniware barnservisprodukter av naturlig polymjölksyra har olika texturer av blanka och matta ytor in- och utvändigt. Finns det någon funktion bakom det?

Förutom den estetiska synvinkeln i designen, så har den matta ytan på produkterna svårt att bli oljig och smutsig, och den är därmed lätt att rengöra.

 

Kommer Miniware barnservis att vara svår att rengöra? Blir ytan lätt fläckig?

Den inre ytan på vår PLA serviser är designad med en slät textur, men eftersom den är gjord av ren naturlig växtstärkelse och är ett organiskt naturmaterial så har den även ärvt växtliga porernas egenskaper. Därför rekommenderas att rengöra produkterna omedelbart efter måltiden. Om du är orolig över problem med färgförlust, så rekommenderar vi att ni undviker att använda ingredienser som färgar av sig starkt och enkelt såsom drakfrukt och curry i skålarna.

 

Kan Miniwares barnserviser användas med vanliga bestick? Blir de lätt repade?

PLA servis kan användas som en vanlig servis, så metallbestick kan användas! PLA har dock ingen unik anti-repningsfunktion, så eventuellt kommer det uppstå små repor vid användning. Till skillnad från plast och melaminservis är PLA ett naturligt råmaterial med noll plastkomponenter. Repor i vanliga plastserviser + uppvärmning av mat producerar giftiga ämnen som melamin, det gör det inte i våra plastfria, naturmaterialsserviser.Har locket som fästs på Miniware flingskål och snackskål en läckagesäker funktion?

Våra lock har en läckagesäker funktion, så vätskan kommer inte att läcka ut från sidan. Locken har också en unik lufthålsdesign, så att skålen kan läggas i mikrovågsugnen för uppvärmning utan att lyfta på locket, men då kan vätskan läcka från skålens lock. Därför rekommenderas det inte att lägga mat som är för flytande såsom soppa och inte heller att använda skålen som matlåda.Har Miniware barnserviser ett specifikt utgångsdatum?

PLA-serien har inget speciellt utgångsdatum, precis som vanliga skålar kommer det att vara olika beroende på användarens användarvanor och förvaringsmetoder. Det rekommenderas att kunderna byter ut sina produker om de hittar sprickor.Det verkar finnas några linjer på produkten? Vet inte om det är normalt?

PLA används för att tillverka produkter genom injektion. Därför kan naturliga linjer genereras på ytan av produkten på grund av trycket, temperaturen eller flödeshastigheten under injektionen, vilket inte påverkar användningsfunktionen. Så oroa er inte, det är vanligt!

 

Hur ska Miniware barnservis rengöras efter användning? Finns det någon rekommenderad rengöringsformula?

Produkterna kan rengöras med en vanlig svamp. En vass stålborste kommer lätt att repa ytan. Produkterna kan också rengöras i diskmaskinen. Vi rekommenderas att använda en neutral/naturlig rengöringsformula, som är mild och inte skadar ytan. Vi rekommenderas att inte använda starka / syra-bas / enzymer och eller andra produkter för att bibehålla produktens livslängd. Förutom att förhindra att barn äter rester av den kemiska rengöringen, minskar det också föroreningen i avloppsvatten till miljön. Använd inte heller en rengöring som innehåller enzymer då enzymer kan bryta ner våra produkter som är gjorda på rena naturmaterial.Om Miniware barnservis används i diskmaskinen, är det något jag behöver vara uppmärksam på?

PLA-material är ett naturligt material, och dess hårdhet är fortfarande inte lika bra som hos keramik, metall och andra servismaterial. Placera produkterna separat från annan servis när du använder diskmaskinen för att undvika höghastighetsvibrationer och kollision av diskmaskinen, vilket kan orsaka sprickor.Är färgen naturlig?

Färgen på PLA blandas med testad naturlig livsmedelsfärg. Färgen kommer inte att fläcka på maten och kommer inte att släppa några ämnen på grund av matens höga temperatur. På grund av förhållandet mellan naturliga material kommer porslin i naturlig polymjölksyraserie att ge en liten färgskillnad med skillnaden i omgivningstemperatur och luftfuktighet. Du kanske har köpt liknande uppsättningar av PLA-serviser. Under belysning av ett lysrör tex. så kommer du att upptäcka att disken har en liten färgskillnad, eller så kommer färgen på PLA servisen att förändras med tiden. Om du stöter på dessa situationer, oroa dig inte, dessa är alla naturfenomen som uppstår med naturliga material.

 

Kan den desinficeras med UV-ljus?

  1. UV-desinfektion är inte möjlig.
  2. Vår servis är gjord av 100% naturliga växtmaterial. Oavsett om den är uppvärmd, steriliserad eller tillagad, kommer den inte att producera några giftiga ämnen, men eftersom det är ett rent och naturligt växtmaterial kommer strukturen lätt att skadas (som bambu eller trä). Om du använder Miniwareporslin av polymjölksyra eller silikon med ultraviolett desinfektion, du kommer att upptäcka att dess färg blir gul och mörknar, vilket gör att strukturen på materialet börjat skadats. Därför råder vi konsumenter att inte använda ultraviolett desinfektion för att skydda det naturliga materialet i servisen och förlänga användningscykeln..Tål produkterna mikrovågsugnen?

Den mest lämpliga temperaturen för barns mat är under 40 grader, därför rekommenderar Miniware att den bästa uppvärmningsmetoden är att använda andra behållare för att värma upp och sedan lägga upp maten i Miniwareporslin.