5 tips för att starta sked-mata din bebis

5 tips för att starta sked-mata din bebis

Vi har alla hört talas om BLW-metoden som förbättrar barnets självmatning och koordination, samt utvecklar motorik, framförallt att greppa plockmat med händerna.

baby_food_picnic

Ändå rekommenderar barnläkare över hela världen att den traditionella skedmatningsträningen är lika viktig när det gäller att utveckla små barns munmotorik.

Faktum är att en imponerande motorisk milstolpe är när våra bebisar lär sig äta från skeden och lyckas att få ner maten i halsen.

Att lära sig hur man hanterar bestick sätter igång och driver en kraftfull och nödvändig uppfattning om handling och reaktion.

Kombinationen med både skedmatning och BLW är den perfekta balansen som du vill att din bebis ska lära sig äta efter.

Vanligtvis är skedmatning den första metoden att använda, för att introducera puréer till bebisar. Skedmatning kan börja så tidigt som 4 månader gamla i vissa fall.


baby_feeding_spoon_pre2proHär är Miniwares 5 tips till att börja sked-mata din bebis

Vad du bör veta innan du börjar mata med en sked:

  1. Välj en babysked som är tillräckligt smal för att passa i barnets mun utan att skada ansiktet eller orsaka extra kladd.
  2. Se till att materialet på skeden är säkert, mjukt och giftfritt eftersom ditt barn förmodligen kommer att tugga på skeden.
  3. Låt ditt barn leka med skeden även när det inte är någon mat inblandad. Detta leder till att barnet kommer bli bekväm med att föra den till sin mun. 
  4. Skapa en rutin för att mata ditt barn. Kom ihåg att din bebis relaterar mest till dig och att bebisen kommer att lita på upplevelsen när bebisen ser att du också gör det. Ät tillsammans!
  5. Sist men inte minst, köp mindre och köp smart för miljön och plånboken. Tänk på de produkter du köper och hur de kan vara användbara multifunktionellt och på lång sikt. Det är vårt ansvar att göra skillnad för miljön där våra barn ska växa upp i.

 

pre2pro all colors

Miniware är ditt säkra val för miljövänliga och ekonomiska babyprodukter som är designade för att växa tillsammans med ditt barn. Vi har skapat Pre2Pro-setet för att hjälpa dig att få ut det bästa av ditt barns matningsresa.

Pre2Pro börjar med Pre-skedhuvudet, den perfekta smala storleken för skedmatning till din bebis, som sen gör det möjligt att byta till Pro-skedhuvudet, en större sked så fort din bebis är redo att börja äta själv. Skedskaftet är tillverkat av 100% växtbaserat PLA, rotfrukter! Skedhuvudena är tillverkade av 100% livsmedelsgodkänd silikon, vilket betyder att ditt barn kan tugga på skeden säkert eftersom materialet är mjukt och tåligt.

Miniware's produkter är biologiskt nedbrytbara då det är rena och naturliga material. Vi bryr oss om hela livscykeln för våra produkter. Detta är vårt sätt att vårda framtiden för nästkommande generationer. 

 

Tillbaka till blogg