Lilla Spöket Laban X Miniware - Intervju med Tina Sandberg

Lilla Spöket Laban X Miniware - Intervju med Tina Sandberg

Den älskade barnboksserien om Lilla Spöket Laban kom till under 1960-talet tack vare de kreativa paret som delade både sina liv och sin passion för berättelser - Inger och Lasse Sandberg. Tillsammans skapade de inte bara en, utan över 100 böcker som översatts på över 33 språk, där de både skrev och illustrerade.

Miniware och Lilla Spöket Laban har gått samman i ett spännande samarbete där de kombinerar sin strävan efter kvalitet och design som sätter barnet i fokus. Detta partnerskap förenar den älskade karaktären Lilla Spöket Laban från svensk barnlitteratur med Miniware's hållbara och charmiga barnprodukter. Två av Miniware’s bästsäljande produkter 1-2-3 Sip! Barnmugg samt Catch & Cover 2-i-1 haklapp/förekläde har nu nyskapats med Labans älskvärda karaktär vilket tillför en lekfull och fantasifull touch till måltiden.

Tina Sandberg, ägare Tre Sandberg & barnbarn till Inger & Lasse Sandberg.

Vi är så glada för detta samarbete med Lilla Spöket Laban och Tre Sandberg. Vi har ställt några frågor till Tina Sandberg, ägare Tre Sandberg & barnbarn till Inger & Lasse Sandberg, och hoppas de är lika stolta som oss :) 

Berätta gärna mer om Lilla Spöket Laban & varför han är världens snällaste spöke!

Laban är en liten spökpojke som bor med sin mamma och pappa och lillasyster i slottetgomorronsol. Flera karaktärer som man får träffa i Labanböckerna är deras vänner på slottet Kungen, drottningen, Prins bus, Pinsessan Busan och hunden Rufus. 

Alla Inger och Lasses böcker är inspirerade av deras barn och barnbarn vars frågeställningar besvarades i bokform. Just Lilla Spöket Laban kommer ifrån Inger och Lasses egna barn där Labans karaktär kom till för att trösta sonen Niklas som var rädd för spöken efter att storasyster Lena låst in sin lillebror i garderoben. På så sätt föddes världens snällaste lilla spöke fram och blev en perfekt medicin för spökrädslan.  

Hur stod Miniware ut i mängden & var ett passande samarbetsvarumärke för er?

Vi har länge letat efter någon samarbetetspartner kring just denna kategorin inom mat och matset. Men inte hittat någon som följer våra förväntningar och krav. 

För oss är det viktigt att det är ett utbud som föräldrar saknar på marknaden till sina barn och framförallt som är lätt hanterligt för barnen. Miniware’s produkter passade perfekt in på detta. 

En haklapp som går att få i flera olika storlekar men också går att återanvända som förkläde när barnet blivit såpass stor för att inte använda haklapp längre. Haklappen är mjuk och lätt att röra sig i. Och fickan på magen fångar lätt upp mat som ramlar ner. 

Att muggen också är utvecklad efter att ett barn växer, den passar i flera olika åldrar samt flera olika behov är genialiskt. 

Något som står oss varmt om hjärtat och känns viktigt är att det är naturliga vilket innebär inga tillsatser och toxiner, att deras produkter är miljövänliga och heller inga har några gifter är något som vi ser är stort och det gör oss stolta att kunna sätta vårt varumärke på. 

Vad tycker ni bäst om med kollektionen?

Vi tycker om allt! Färgerna är harmoniska och finns i flera färger för att kunna passa alla. Som sagt den genialiska iden med att ha en produkt i flera steg för att maximera användningen med dem och att kunna låta produkterna följa barnets utveckling är fantastiskt.

Vad händer härnäst för Lilla Spöket Laban och hans vänner?

Härnäst för Laban och hans vänner är att, Lilla Anna kommer fira 60 års jubileum 2024 och Laban kommer att fira 60 år jubileum 2025. Båda karaktärerna kommer vi att lyfta fram på olika sätt några kan jag inte avslöja än :)  men något som jag kan avslöja är att båda karaktärerna kommer få flera framtagna böcker på marknaden, vilket vi är väldigt stola över. 

Det kommer att komma två bio-filmer för våra allra minsta biogäster med vår lilla karaktär Tummen och hans mamma inom kort. Annars hoppas vi på och ser en lång samarbetsmöjlighet med Miniware och fler produkter i deras fantastiska produktsortiment med fler av våra karaktärer. 

Tack Tina & hela teamet på Tre Sandberg 

Se hela kollektionen här

 

 

Tillbaka till blogg