SOMMARREA! Upp till 30% på ALLT med rabattkod "SOMMAR30" Fri frakt över 349kr

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få 15% på ditt första köp!

Shoppingkorg 0

Du är 349 kr ifrån fri frakt

Gör mellanmålsförberedelserna roliga & näringsrika!

Gör mellanmålsförberedelserna roliga & näringsrika!

Mellanmålstiden är ofta en förbisedd möjlighet att lära barn om hälsosam kost och involvera dem i matlagningsprocessen och göra en familjeaktivitet utav det! Med vår matlådor och matbehållare är det enklare än du tror att förvandla mellanmålstiden till en rolig, lärorik och näringsrik del av dagen. 

Fördelarna med engagemang

Att få barn att delta i förberedelsen av sina mellanmål erbjuder flera fördelar:

  • Främjar Hälsosamma Val: Barn är mer benägna att äta hälsosamma mellanmål om de är involverade i urvals- och tillagningsprocessen.
  • Uppmuntrar till Självständighet: Att lära sig förbereda sina egna mellanmål lär barn värdefulla självvårdskunskaper.
  • Utbildningsmöjlighet: Det är det perfekta tillfället att diskutera näringslära, portionsstorlekar och livsmedelsgrupper på ett praktiskt sätt.
  • Främjar Kreativitet: Att designa och förbereda mellanmål låter barn uttrycka sin kreativitet genom maten.

Roliga mellanmålstips

1. Planera tillsammans

Börja med att planera era mellanmål tillsammans. Uppmuntra ditt barn att välja mellan ett urval av hälsosamma alternativ du har förberett. Vår matlåda GrowBento och mindre behållare Silipods kan tjäna som inspiration för variation - då de gör det möjligt att separera maten och även förvara såser/puréer då silipodsen är läckagesäkra. Tänk på dipp, frukt, grönsaker och proteinrika snacks!

2. Omfamna färg och variation

Barn dras naturligt till färgglad mat. Använd våra silipods för att packa en variation av livfulla, bitstorleksanpassade grönsaker och frukter. Det visuella tilltalet kan göra mellanmålstiden mer spännande och säkerställa att de får i sig en rad näringsämnen.

3. Säker förberedelse tillsammans

Beroende på deras ålder kan barn hjälpa till att tvätta frukt och grönsaker, skapa former med formar eller blanda ingredienser i våra Silipods. De är läckagesäkra och lätta att öppna samt stänga, vilket gör det perfekt för små händer att hantera. Dessutom är de gjorda av 100% livsmedelsgodkänd silikon, så ingen fara om de råkar trilla mot golvet! De håller hårda smällar och är helt tystlåtna :)

4. Teman för mellanmålen

Inför temabaserade mellanmål för att skapa spänning och överraskningsmoment! Oavsett om det är ett färgtema, djurtema eller säsongsbaserat tema, kan temamellanmål stimulera ditt barns fantasi och entusiasm för hälsosam kost.

5. Skapa en feedbackmöjlighet

Efter mellanmålsstunden, prata om vad de tyckte om och vad de kanske vill ha annorlunda nästa gång. Denna konversation uppmuntrar dem att tänka kritiskt om sina matval och preferenser.

Vårt Ready Go Bento Kit, med sin barnvänliga design och praktiska avdelande silipods, är det perfekta verktyget för att förvandla mellanmålstillagningen till en engagerande och utbildande familjeaktivitet. Genom att göra mellanmålstiden till ett gemensamt projekt, främjar du inte bara en positiv relation till mat utan skapar också roliga, bestående minnen tillsammans. Låt oss omfamna glädjen i hälsosamma mellanmål!