Förbättra barns känsla av trygghet och självförtroende genom innovativ design

Förbättra barns känsla av trygghet och självförtroende genom innovativ design

Barndomen är en avgörande tid för utveckling, utforskning och att hitta sin plats i världen. Trygghet och emotionellt stöd är nyckeln till denna utvecklingsresa. Baserat på årtionden av forskning inom utvecklingspsykologi har övergångsobjekt — vare sig det är en älskad filt, ett kärt gosedjur eller en pålitlig ryggsäck — erkänts som grundläggande för att tillhandahålla denna viktiga trygghet för barn. Det är genom dessa betryggande objekt som barn hittar självförtroendet att utforska, lära sig och blomstra. För föräldrar kan förståelsen av den vårdande roll dessa gosiga kamrater spelar också vara en källa till lugn, med vetskapen om att i varje kram med deras favoritkompis, växer deras barn lite mer självsäkert, lite mer oberoende och känner sig älskad.

Forskning om övergångsobjekt visar flera fördelar

  • Emotionellt stöd: Övergångsobjekt fungerar som en källa till tröst och säkerhet, ofta hjälper de till att lugna barnet och minska ångest i nya eller utmanande situationer.
  • Utveckling av självständighet: Genom att erbjuda emotionellt stöd kan övergångsobjekt underlätta utvecklingen av självständighet, vilket gör att barn kan känna sig mer självsäkra när de utforskar sin värld.
  • Anknytning och tröst: Anknytning till övergångsobjekt är en normal del av utvecklingen, som ger tröst, särskilt under perioder av stress eller förändring, och fungerar som en symbolisk närvaro av vårdgivaren.
  • Kognitiv och emotionell utveckling: Engagemang med övergångsobjekt stödjer emotionellt uttryck och kognitiv utveckling, hjälper barn att bearbeta sina känslor och lära sig att uttrycka sig.
  • Hjälp med självtröst: Dessa objekt kan hjälpa barn att trösta sig själva, och ger en känsla av säkerhet. 

Vår Pac Pac: trygghet, kamratskap & funktionalitet

Med insikten om dessa objekts betydelse var vårt mål med vår ryggsäckskollektion "Pac Pac" att skapa mer än bara en ryggsäck, vi ville tillhandahålla en vän. Det är en tröstande kamrat för barn, som blandar de terapeutiska fördelarna med övergångsobjekt med vardaglig funktionalitet. Kollektionen innehåller karaktärerna Björnen Noah, Enhörningen Luna och Hajen Kai, var och en med sin unika historia, vilket gör dem till relaterbara och älskvärda vänner för ditt barn. Noah, med sina rötter i de djupa norrländska skogarna, Luna, som blickar på stjärnorna från öppna ängarna i Skåne, och Kai, som navigerar genom det mångsidiga marina livet vid Norges kust, alla har sina äventyr att dela.

Designad som emotionellt stöd till ditt barn

  • Gosig vän: Designad inte bara som en funktionell ryggsäck utan också som en gosig vän med en tröstande personlighet: den självsäkra hajen Kai, den drömmande enhörningen Luna och den kramgoa björnen Noah.
  • Mjuk utsida: Den mjuka, fluffiga ytan på varje ryggsäck erbjuder en lugnande taktil upplevelse, som ger komfort och minskar ångest under tider av separation eller stress.
  • Vadderade remmar: Vi förstår att komfort är nyckeln, därför har våra ryggsäckar vadderade remmar som är justerbara för barn i olika åldrar, vilket säkerställer en perfekt passform när de växer.
  • Justerbar storlek och modern stil: När ditt barn växer, växer även deras ryggsäck. Denna anpassningsbarhet, kombinerat med en hållbar, stilsäker design, säkerställer att deras fluffiga vän kan följa med dem under många år framöver och ge en konsekvent och långvarig källa till emotionellt stöd.
  • Fack för varje behov: Organisation möter komfort med speciellt avdelade fack för allt från matlådor och smutsiga kläder till ritblock och sagoböcker. Ryggsäckarna erbjuder till och med ett nedre isolerat fack som är lämpligt för att hålla matlådor varma/kalla.

Mer än bara en ryggsäck - en vän på äventyr

När ditt barn navigerar genom komplexiteten i att växa upp, kommer de att ha en ständig kompis i sin ryggsäck, redo att erbjuda en björnkram, dela drömmar eller inspirera vetenskaplig nyfikenhet. Läs mer om vår Pac Pac-kollektion och deras egna individuella historier här.

 

Tillbaka till blogg