Design Talk: Hur färg påverkar ditt barn

Design Talk: Hur färg påverkar ditt barn

När det gäller inredning och design för spädbarn kan färger ha en avgörande effekt. Det är en vanlig missuppfattning att spädbarn behöver starka, kontrasterande färger för att känna igen former och stimuleras mentalt, t.ex. svartvitt eller primärfärger. Färgpsykologin visar dock att vissa nyanser kan påverka vår sinnesstämning och till och med vårt beteende. Till exempel vet annonsörer att rött stimulerar aptiten, så du kommer ofta att se logotyper och annonser för livsmedelsmärken som är rika på denna färg. Rött är en energigivande färg så det behöver inte sägas att det inte är ett bra val för en barnkammare eller ett småbarnsrum! Vad spädbarn och små barn behöver är en lugnande känsla av trygghet och en rogivande atmosfär där de kan växa och lära sig.

Miniwares svenska chefsdesigner Adam Bonnier följer skandinavisk designteori som integrerar barnrum och lekredskap i vardagsrummet och skapar harmoniska utrymmen genom modern design och användning av mjuka och ljusa färger. 

Vackra bakgrunder
Porslin är mer än bara en produkt på vilken man äter mat. Dess sekundära funktion, en mycket viktig sådan, är att på ett attraktivt sätt rama in och förhöja skönheten i våra måltider. Vår kollektion av Miniware hyllar den rena, moderna stilen i svensk design och dess dämpade färgpalett. Vi har valt färger som är behagliga för barnet och inte distraherande, så att de kan fokusera på maten vid måltiden, inte på servisen. Starka färger är överstimulerande och måltiden bör ske i en lugn miljö. Eftersom färger påverkar ditt barns humör valde vi barnvänliga nyanser som skapats av helt naturliga pigment för att hålla barnen glada, lugna och friska. Vi har valt naturliga och lugna stödfärger som bas för vår dukning. Varje färg ger en vacker bakgrund för maten och ökar tallrikens attraktionskraft utan att överstimulera spädbarn och små barn.

Vit är en populär färg för porslin eftersom den ger en perfekt bakgrund för vackra maträtter. Vår färg Vanilla är en mjukare och lugnare version av denna klassiska porslinsfärg. Vår färgade PLA är designad med olika nyanser för att anpassa sig till barnets humör och beteende. Upptäcka våra kollektioner och färger här.

Varma färger
Varma färger tenderar att återspegla komfort, lycka, entusiasm och energi.

 

 


Rosa förknippas ofta med femininitet och framkallar också ömhet, mjukhet och empati och skapar en lugnare och mer känslig känsla. Miniwares Cotton Candy-servis påminner om moderns kärlek och värme och hjälper till att främja positiv och stödjande inlärning i en lugnande atmosfär. Tallrikar och skålar i sockervaddsrosa är både behagliga för ögat och humöret. Många tycker att pastellrosa är både lugnande och glatt.

Baserad på jordnära färger, och halvvägs mellan den bruna färgen och en mörkare orange, främjar Toffee-färgen en välkomnande och vänlig känsla som ökar önskan att interagera med miljön. Den skapar en supermysig atmosfär som gör det lätt att reservera sig och uppmuntrar ditt barn att känna sig tryggt att utforska och lära.

Svala färger
Svala färger tenderar att vara lugnande och avkopplande. De är färgerna i vatten, i naturen och främjar vanligtvis en lugn och rogivande miljö.

Blå färger för tankarna till havets och himlens vidsträckthet och stimulerar en sval och avkopplande miljö genom att lugna sinnet och sänka blodtrycket och andningen vilket minskar känslan av ångest och rastlöshet.Miniwares ljusblå serie, med de ursprungliga aqua-silikondelarna, som naturens gradient, får människor att känna sig lugna och fridfulla och hjälper till att stabilisera barnets personlighet. Den blå färgens läkande kraft gör att ditt barn kan lära sig att äta självständigt samtidigt som maten ser utsökt ut.Grå och gröna färger är båda jordnära. Grått inspirerar till visdom. Grönt representerar friskhet och natur och främjar därmed en lugn och rogivande miljö. Grönt förknippas med stabilitet och tillit. Deras kombination är lugnande, men ändå alert och vaken.

Kombinationen av grått, blått och grönt hjälper ditt barn att minska ångest och främja koncentrationen för att utveckla finmotoriken och ta sig mot nästa milstolpe i utvecklingen.

Roliga färger som lugnar
Medan våra basprodukter i Miniware följer ovan riktlinjer, så kommer våra tillbehör i en rad lekfulla pastellfärger som ger en glad känsla på bordet. Härligt glada färger som barn älskar, som persika, lavendel, rosa och aqua, får både design och barnmat att poppa. Allt samverkar för en härlig, lugn och harmonisk dukning.

När det gäller att sova och äta är en lugn och fridfull miljö det bästa. Genom att välja lugnande färger kan du hjälpa till att skapa en viss stämning hos dina barn. Ljusa, energiska färger är bäst för lekrummet medan dämpade pastellfärger uppmuntrar till en lågmäld, harmonisk upplevelse. Naturligtvis gäller inte färgpreferenser för alla. Genom att ta en stund och observera hur olika färger påverkar ditt barn kan du bättre använda färgteori för att skapa den önskade stämningen i alla barnets utrymmen.

Vilka färger älskar dina barn? Har du märkt hur färger påverkar ditt barn? 

Tillbaka till blogg