Är grillat nyttigt? Med dessa barnvänliga grillfavoriter kan det vara det!

Är grillat nyttigt? Med dessa barnvänliga grillfavoriter kan det vara det!

Att grilla är en av sommarens favoritaktiviteter. De mest populära grillrätterna är biff, fisk, kyckling och revbensspjäll. Allt detta kött får en att fråga sig om grillat är hälsosamt? Om du letar efter goda alternativ för nyttigare grillmat har vi några barnvänliga alternativ.

 

Lax: Lax är ett fantastiskt tillskott till alla grillkvällar och den är full av hälsofördelar för växande kroppar! Lax är rik på B-vitaminer och fettsyror som är bra för hjärnhälsan, förbättrad kognitiv funktion och sköldkörtel- och hjärthälsan.

 

Den enkla vegoburgaren med svarta bönor: Det finns gott om utsökta vegoburgare på marknaden om du önskar en snabb middag, men hemlagat smakar alltid bättre. Det fina med detta recept från Sally's Baking Addiction är att du kan smaksätta dessa svarta bönburgare på vilket sätt du vill. De är också den perfekta grunden för alla typer av burgarpålägg. Burgare med svarta bönor är både näringsrika och goda. Det höga fiberinnehållet hjälper till att hålla barnen mätta, minskar matsmältningsproblem och hjälper till att hålla kolesterolet lågt.

 

Sötpotatis med kokosnöt: Om din familj älskar exotiska smaker kommer de att älska dessa söta och hälsosamma hamburgare med sötpotatis och kokosnöt. Sötpotatis är inte bara en barnfavorit för sin söta smak, den är också nyttig. Sötpotatis är rik på fibrer, vitaminer och mineraler och stärker hjärnan, ögonen och immunförsvaret. Kokos har också sina egna hälsofördelar. Kokos innehåller mycket hälsosamma fetter och ger snabb energi till hjärnan och kroppen samtidigt som det ökar HDL-kolesterolet, vilket hjälper till att hålla hjärtsjukdomar i schack. Prova det här receptet från Foodal och grilla dem såsom en hamburgare med svarta bönor eller falafel.

 

Att byta ut köttfärs eller varmkorv är inte det enda sättet att göra nästa grillmåltid nyttigare, här är några fler idéer för att hålla maten lätt och fräsch:

 

Grilla alltid grönsaker när du grillar. Grillade grönsaker kan vara roliga och hälsosamma tilltugg eller tillbehör. Prova att grilla rödbetor, squash, majs, aubergine, gröna bönor, svamp och tomater. Oavsett vilka grönsaker dina barn älskar mest kommer de att älska dem ännu mer på grillen!

 

Grilla frukt för en hälsosam efterrätt. Många frukter smakar fantastiskt grillade. Grillad ananas är en storfavorit, men glöm inte grillade persikor, päron, äpplen, fikon, bananer och till och med vattenmelon!

 

Gör dina egna såser. Det är enkelt att göra egna såser och röror som majonnäs och ketchup hemma utan konserveringsmedel eller onödigt extra socker. Prova detta hemgjorda ketchupreceptet från The Pioneer Woman och återupptäck hur ketchup ska smaka!

 

Med lite uppfinningsrikedom och färska ingredienser kan du nu svara ja när folk frågar "är grillat hälsosamt"!

 

Skippa papperstallrikarna! Minwares smörgåstallrik med avdelare är den perfekta grilltallriken för barn. Den är robust och splittersäker, perfekt för utomhusbruk, och den smarta avdelaren är


toppen för att skapa en hälsosam tallrik med varierande ingredienser och samtidigt hålla såser och tillbehör åtskilda.

Tillbaka till blogg