6 Tips för Kräsna Ätare - Sensorisk Lek!

6 Tips för Kräsna Ätare - Sensorisk Lek!

Att få barn att äta varierat och hälsosamt kan vara en utmaning, särskilt om de är kräsna ätare. En effektiv metod för att hjälpa barn att bli mer öppna för nya livsmedel är genom sensorisk lek. Med Miniwares nya Sensory Baby Bowl kan måltiderna bli både roliga och lärorika. Här är några tips på hur du kan använda sensorisk lek för att hjälpa ditt barn att utforska och njuta av olika typer av mat.

1. Skapa en Multisensorisk Upplevelse

Med vår Sensory Baby Bowl kan du lätt skapa en måltid som engagerar alla sinnen. Skålen är designad för att stimulera främst syn, känsel, lukt och smak.

  • Syn: Fyll skålen med färgglada frukter och eller grönsaker. Med den vinklade lutningen på skålen syns maten extra bra för små ögon. De upprepande mönstren och formerna på skålen ger visuell stimulans som kan göra maten mer tilltalande.
  • Känsel: Låt ditt barn känna på maten med händerna. De olika texturerna på skålen, från stora och släta till tunna och räfflade, inspirerade av frukter och bär såsom blåbär och apelsinskal, uppmuntrar utforskande och kan minska taktil motvilja.
  • Lukt: Locket på skålen håller maten fräsch och väldoftande, och den vinklade öppningen exponerar doften av maten på ett inbjudande sätt.
  • Smak: Uppmuntra ditt barn att utforska maten både med munnen och händerna. Små bitar och varierade smaker som placeras både i skålen samt locket, som kan användas som separat tallrik, kan göra måltiden mer spännande.
  • Hörsel: Mjukt silikon gör att även de minsta "trummisarna" inte kan skapa höga ljud, vilket gör måltiden lugnare och mindre stressig för föräldrarna.

2. Uppmuntra Lekfull Matutforskning

Tillåt ditt barn att leka med maten! Att låta dem utforska matens texturer, former och färger med händerna kan göra dem mer villiga att smaka på nya saker. Använd Sensory Baby Bowl för att erbjuda en rad olika livsmedel och låt dem känna, klämma och smaka på allt.

3. Gör Måltiderna till en Gemensam Aktivitet

Sitt tillsammans med ditt barn och ät samma mat. Visa hur du njuter av olika smaker och texturer. Barn lär sig genom att härma, så om de ser dig äta och njuta av maten kan de bli mer benägna att prova själva.

4. Beröm och Uppmuntran

Ge mycket beröm när ditt barn provar något nytt, även om de bara tar en liten tugga. Positiv förstärkning kan göra dem mer benägna att fortsätta utforska.

5. Håll Måltiderna Kortfattade och Roliga

Försök att inte pressa ditt barn att äta om de är ovilliga. Håll måltiderna korta och roliga, så att de ser fram emot nästa gång de ska äta.

6. Förvara och Servera Smidigt

Vår Sensory Baby Bowl kommer med ett praktiskt silikonlock som även kan användas som tallrik. Detta gör det enkelt att förvara rester och servera på nytt utan krångel. Skålen och locket är dessutom diskmaskinssäkra, vilket gör rengöringen enkel och snabb.

Att hjälpa ett barn att övervinna kräsenhet handlar om tålamod och kreativitet. Med Miniwares Sensory Baby Bowl kan du skapa en positiv och engagerande måltidsupplevelse som främjar ditt barns utveckling och nyfikenhet på mat. Genom att integrera sensorisk lek i måltiderna kan du göra matstunden till ett äventyr fyllt med smak, doft, synintryck och taktila upplevelser. Prova våra tips och se hur ditt barn börjar njuta av att utforska nya livsmedel med alla sina sinnen.

Tillbaka till blogg