5 barngodkända maträtter med säsongens grönsaker

5 barngodkända maträtter med säsongens grönsaker

Höstfärgerna är här och årstiden förändras. Med hösten kommer en ny mängd underbart hälsosamma grönsaker att njuta av! Med lite kreativitet kan du använda dem i en mängd barngodkända hösträtter för hälsosammare måltider. Från pizzabåtar till broccoli tots - dina barn kommer att sluka dessa läckra måltider fyllda med nyttiga näringsämnen!

Istället för makaroner och ketchup kan du prova Crockpot blomkål och ost från Spicy Southern Kitchen. Vi älskar det här receptet eftersom det är perfekt för stressade föräldrar. Det tar 5 minuter att förbereda och slow cookern gör resten. Vissa människor tror att blomkål är mindre näringsrik än sina motsvarigheter i frukt- och grönsaksavdelningen, men det är inte sant! Blomkål har flera unika fördelar som kan minska risken för vissa sjukdomar, inklusive hjärtsjukdomar och cancer. Den är kalorisnål, fiberrik och fullproppad med vitaminer och mineraler!

Istället för wok med nudlar kan du prova Teriyakiräkor med Zucchininudlar från Gimme Delicious. I det här receptet används både zucchini och broccoli i en välsmakande wok som är full av näring. Broccoli och zucchini är båda fiberrika och fulla av viktiga vitaminer. Du kan lägga till andra höstgrönsaker i detta recept som du vill, överväg att lägga till näringsrika färska grönsaker såsom bönor.

Istället för pommes frites kan du prova Hälsosamma Broccolistavar, också från Gimme Delicious. De är inte bara bakade i stället för stekta, de är också fulla av broccoli som är bra för hjärtat och hjärnan. Föräldrarna kan göra dem på bara 30 minuter och få ett nyttigare tillbehör till många måltider. Gör dem med färsk broccoli för bästa smak!

Istället för franskbrödspizzor kan du prova Pizza Zucchini Båtar från Delish.com. De är ett roligt sätt att få i barnen extra mycket grönsaker och kan göras med olika sorters squash, t.ex. spagetti eller butternut. De är klara på under 30 minuter och är en nyttig och snabb middag som barnen kommer att älska, särskilt om de får välja sina egna pizzatoppings!

Istället för stekt ris kan du prova Blomkålsstekt Ris från Iowa Girl Eats. Om din familj tycker att riven blomkål är lite tråkig, krydda upp den till ett hälsosamt och smakfullt grönsaksstekt blomkålsris! Strö över alla dina favorittärningar och lägg till ett ägg så har du en underbar asiatiskinspirerad sidorätt som är både lätt och näringsrik. Byt ut sojasås mot en annan sås och rätten är dessutom glutenfri!

När vädret blir kallare är det naturligt att man dras till nyttigare, tyngre mat. Att ersätta kolhydrat- och stärkelserika rätter med färska grönsaker är ett utmärkt sätt att göra rätterna lättare och tillföra extra portioner fibrer, vitaminer och mineraler till alla dina hösträtter. Smaklig måltid!

Tillbaka till blogg