Q&As

Q&As

Q: Vilket material används i Miniware's barnporslin?


  1. Naturligt polymjölksyramaterial
  2. Livsmedelsgodkänt silikon
  3. Rostfritt stål

 

Q: Är alla Miniware-produkter designade i USA och tillverkade i Taiwan?


  • Alla Miniware-produkter är designade av ett designerpar som bor i San Francisco, USA.
  • All Miniware tillverkades i samarbete med taiwanesiska fabriker i början av resan. Med expansionen av utländska försäljningsställen var utbudet av taiwanesiska fabriker inte tillräckligt för att möta efterfrågan från utlandet. Nu har vi också pålitliga fabriker i Kina, som levererar samma råvaror och kvalitet utomlands. Samma naturliga giftfria serviser.
  • Huvudprodukterna på den taiwanesiska marknaden (barnskålar, barntallrikar) tillverkas fortfarande av taiwanesiska fabriker.
  • För närvarande finns det bara ett fåtal serviser på den taiwanesiska marknaden, som "Silicon Wide Pocket Bib" och "Multifunctional Growth Lunch Box", som tillverkas i samarbete med stora kinesiska tillverkare. Alla Miniwares livsmedelsgodkända silikonråvarorna kommer från Sydkorea, men den ursprungliga Taiwanfabriken är begränsad av råvarorna från Sydkoreas KCC, inte bara produktionskapaciteten minskar utan priset fortsätter också att stiga. Med tanke på Miniware-konsumenternas efterfrågan på silikonprodukter och I en acceptabel prisklass finns det ett fåtal silikonserviser som samarbetar med storskaliga kinesiska tillverkare - den utsedda leverantören av Adidas / Coca-Cola i Kina. Kvaliteten på denna fabrik har också klarat av standarderna i olika länder, så konsumenterna behöver aldrig oroa sig över kvalitetsproblem.

 

Q: Hur tillverkas den naturliga polymjölksyran i Miniwares barnservis?

 

Först extraheras stärkelser från naturliga växter, sedan omvandlas den bearbetade stärkelsen till glukos. Efter det så bereds det mjölksyra och då använder vi oss av en ny och utmärkt tillverkningsteknik för att kristallisera råvarorna i formen för att producera en naturlig babyskål gjord av PLA.Q: PLA? Jag verkar ha hört det förut. Finns det någon skillnad mellan PLA för Miniware barnservis och traditionell PLA?

 

PLA har faktiskt funnits i människors liv under lång tid, men på grund av den dåliga värmebeständigheten hos traditionell PLA, så kommer den att börja mjukna vid 51°C. PLA är även begränsad av användningen av engångsprodukter (t.ex. som livsmedelsförpackningar, plastmuggar och soppåsar). På senare tid har produktionstekniken för PLA nu förbättrats avsevärt, och styrkan hos växtbaserade material har också förbättrats enormt.


Miniware använder den senaste europeiska teknologin för att få råvarorna att kristallisera vid hög temperatur i formen för att producera förstärkt naturlig polymjölksyra servis som kan vara mycket värmebeständig (-20℃~120℃). Det tillsätts inget lim i produktionsprocessen, och det kan fortfarande finnas problem med strukturell nedbrytning på grund av användningsvanor. Därför rekommenderas det att föräldrar använder annan servis för att värma upp innan de placeras i skålen. För desinfektion, använd endast varmt vatten på 70 grader i 30 sekunder för att undvika mer än 30 sekunder. 100 grader hög temperatur uppvärmning.Q: Kan naturlig polymjölksyra brytas ner?

 

Förstärkt PLA kan brytas ned biologiskt under specifika miljöförhållanden såsom direkt solljus och hög luftfuktighet, och slutligen bryts det ner av bakterier till koldioxid och vatten. Jämfört med traditionell plast som tar 100 år eller mer att bryta ner gradvis, så kan PLA brytas ner 90 % på 180 dagar. Jämfört med icke-nedbrytbarheten hos traditionell plast är växtbaserade material verkligen ett bättre val för att lösa problemet med avfall. Dessutom producerar PLA inte tungmetaller och skadliga gifter när den förbränns eller bryts ner naturligt, vilket säkerställer att jorden är fri från sekundära föroreningar.Q: Är naturlig polymjölksyra ett material som inte kan brytas ner?

Den naturliga polymjölksyran (som utvinns ur växtstärkelse), dess materiella hårdhet är ungefär densamma som för mynt och kopparplattor (3H-4H). Efter det interna falltestet är det svårt att bli skadad när den tappas från en meters höjd. Det finns dock fortfarande risk för skador om det faller från en hög plats till marken eller faller hårt många gånger, och det är absolut inte omöjligt att bryta ner materialet.

 

Q: Miniware barnserviserserie av naturlig polymjölksyra har olika texturer av blanka och matta ytor in- och utvändigt. Finns det någon uppfinningsrikedom bakom det?

 

Förutom den estetiska synvinkeln i designen, så är har den ljusa ytan på skålen svår att bli oljig och smutsig, och den är lätt att rengöra. Känslan av det yttre lagret och den matta ytan kan också läggas till i den övergripande texturen.

 

 

Q: Kommer Miniware barnservis att vara svår att rengöra? Blir ytan lätt fläckad om den är fylld med mörkt färgad mat?

 

Den inre ytan på vår PLA servisskål är designad med en slät textur, men eftersom den är gjord av ren naturlig växtstärkelse, och är ett organiskt naturmaterial så har den även ärvt porernas egenskaper. Därför rekommenderas att rengöra den omedelbart efter måltiden. Om du är orolig över problem med färgförlust, så rekommenderar vi att ni undviker att använda ingredienser som färgar av sig starkt och enkelt såsom drakfrukt och curry i skålarna.

 

Q: Kan Miniware barnbestick använda matsax eller bestick i rostfritt stål? Blir de lätt repade?

 

PLA servis kan användas som allmän servis, så ovanstående föremål kan användas! PLA har dock ingen unik anti-reps funktion, så det kommer att finnas några små repor vid normal användning. Men till skillnad från plast och melamin servis är PLA ett naturligt råmaterial med noll plastkomponenter, så det kommer inte att repas på besticken på grund av repor. Repor + uppvärmning av mat producerar giftiga ämnen som melamin, så det behövs inga repor som Mela servis.Q: Har locket som fästs på Miniware flingskål och snackskål en läckagesäker funktion?

 

Vårt skållock har en läckagesäker funktion, och vätskan kommer inte att svämma över från sidan av skålen. Den har också en unik lufthålsdesign, så att skålen kan läggas i mikrovågsugnen för uppvärmning utan att lyfta på locket, men då kan vätskan läcka från skålens lock. Därför rekommenderas det inte att lägga mat som är för soppig och inte heller att använda skålen som matlåda.Q: Har Miniware barnserviser ett specifikt utgångsdatum?

 

PLA-serien har inget speciellt utgångsdatum, precis som vanliga skålar kommer det att vara olika beroende på användarens användningsvanor och förvaringsmetoder. Men trots allt är duktiliteten och värmebeständigheten hos PLA relativt otillräcklig. Det rekommenderas att kunderna byter ut sina produker när de när de hittar sprickor.Q: Det verkar finnas några linjer på produkten? Vet inte om det är normalt?

 

PLA används för att tillverka produkter genom injektion. Därför kan naturliga strömlinjeformade linjer genereras på ytan av produkter på grund av trycket, temperaturen eller flödeshastigheten under injektionen, vilket inte påverkar användningsfunktionen. Så oroa er inte, det är vanligt!

 

*【My First! Fork and spoon group] Eftersom färgmättnaden är högre än gräddvaniljfärgen finns det en möjlighet att flytmärkena blir mer iögonfallande, men det är fortfarande ett normalt fenomen, se bifogad bild nedanQ: Hur ska Miniware barnservis rengöras efter användning? Finns det någon rekommenderad lotion?

 

Den kan rengöras med en vanlig svamp! En vass stålborste kommer lätt att repa ytan. Den kan också läggas i diskmaskinen för rengöring, vilket är mer tidsbesparande och bekvämt!

 

Det rekommenderas att använda en neutral/naturlig lotion som är allmänt tillgänglig på marknaden, som är mild och inte skadar ytan. Det rekommenderas att inte använda starka / syra-bas / enzymer och eller andra krämer för att bibehålla produktens livslängd. Förutom att förhindra att barn äter resterande kemiska lotioner, minskar det också föroreningen av avloppsvatten till miljön. Använd inte heller en lotion som innehåller enzymer (enzymer kan bryta ner våra produkter som är gjorda på rena naturmaterial).Q: Om Miniware barnservis används i diskmaskinen, är det något jag behöver vara uppmärksam på?

 

PLA-material är ett naturligt material, och dess hårdhet är fortfarande inte lika bra som hos keramik, metall och andra servismaterial. Placera den separat från annan servis när du använder diskmaskinen för att undvika höghastighetsvibrationer och kollision av diskmaskinen, vilket kan orsaka sprickor.Q: Är färgen naturlig?

 

Färgen på PLA blandas med testad naturlig livsmedelsfärg. Färgen kommer inte att fläckas på maten och kommer inte att släppa några ämnen på grund av matens höga temperatur.

 

På grund av förhållandet mellan naturliga material kommer porslin i naturlig polymjölksyraserie att ge en liten färgskillnad med skillnaden i omgivningstemperatur och luftfuktighet. Du kanske har köpt liknande uppsättningar av PLA-serviser. Under belysning av ett lysrör tex. så kommer du att upptäcka att disken har en liten färgskillnad, eller så kommer färgen på PLA servisen att förändras med tiden. Om du stöter på dessa situationer, oroa dig inte, dessa är alla naturfenomen som uppstår med naturliga material.

 

Q: Kan den desinficeras med UV-ljus?

 

  1. UV-desinfektion är inte möjlig.
  2. Vår servis är gjord av 100% naturliga växtmaterial. Oavsett om den är uppvärmd, steriliserad eller tillagad, kommer den inte att producera några giftiga ämnen, men eftersom det är ett rent naturligt växtmaterial kommer strukturen lätt att skadas (som bambu eller trä). Om du tar Miniware porslin av polymjölksyra eller silikon till ultraviolett desinfektion, kommer du att upptäcka att dess färg blir gul och mörknar, vilket gör att strukturen på materialet börjar skadas. Därför råder vi konsumenter att inte använda ultraviolett desinfektion för att skydda det naturliga materialet i servisen och förlänga användningscykeln..Q: Tål produkterna mikrovågsugnen?

 

Den mest lämpliga temperaturen för barnets mat är under 40 grader, Miniware rekommenderar den bästa uppvärmningsmetoden: använd andra behållare för att värma upp och lägg dem sedan i Miniware-skålen. Om du behöver använda den naturliga porslinsserien av polymjölksyra i mikrovågsugnen, så är det att föredra våtfoder.