Diese Seite unterstützt deinen Browser nur begrenzt. Wir empfehlen dir, zu Edge, Chrome, Safari oder Firefox zu wechseln.

SOMMARREA! Upp till 30% på ALLT med rabattkod "SOMMAR30" Fri frakt över 349kr

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få 15% på ditt första köp!

Shoppingkorg 0

Herzlichen Glückwunsch! Deine Bestellung ist für den kostenlosen Versand qualifiziert. Du är 349 kr ifrån fri frakt
Keine weiteren Produkte zum Kauf verfügbar

Ist dies ein Geschenk?
Zwischensumme Kostenlos
Versand, Mehrwertsteuer und Rabattcodes werden an der Kasse berechnet

Vanliga frågor

Vad är skillnaden mellan Miniware och liknande produkter på marknaden?

Miniware är en komplett barnservis som växer med ditt barns utveckling. Den unika moderna designen och smarta tillbehören är långvariga och miljövänliga – en vinst både för familjen och miljön! Vi har lagt till många funktioner i Miniware för att göra det lätt för spädbarn och barn att lära sig äta självständigt. Miniware är också hållbart, tål entusiastiska ätare och är lämpligt för användning inomhus och utomhus. Den robusta sugfoten hjälper barn att säkert lära sig att mata sig själva, minskar spill och avtagbar när de är redo att ta nästa steg. Alla våra produkter är antingen tillverkade av 100% växtbaserade material eller livsmedelsgodkänd silikon och tål både mikrovågsugn och diskmaskin.

Vad är Miniware tillverkat av?

Vi använder icke-giftiga, växtbaserade och helt naturliga material för att skapa vårt Miniware. Materialen inkluderar: 100% livsmedelssäker silikon/ värmpressad bambufiber/ 100% växtbaserat PLA/ naturligt Mao Bamboo/ 304 rostfritt stål.

Våra leverantörer uppfyller både FDA (USA federala jordbruksdepartement) och LFGB (tysk livsmedelskontaktstest) standarder. Alla färdiga produkter testas för att säkerställa att produktionsprocessen inte innehåller tungmetaller eller kemiska tillsatser.

Vad är PLA?

PLA (polymjölksyra) är en växtbaserad plastersättning som är mycket hållbar men ändå miljövänlig. PLA som används för att skapa Miniware kommer från rotfrukter, en förnybar resurs med låg effekt. Inga kemikalier används vid tillverkningen av vår PLA, vilket gör dem 100% växtbaserade, livsmedelssäkra och giftfria även när de bryts ned vid återvinning.

Hur miljövänligt är Miniware?

Dels använder vi förnybara, snabbväxande och lågpåverkande växter såsom rotfrukter som våra huvudmaterial, tillsammans med andra naturliga, icke-giftiga resurser som silikon och rostfritt stål. Det mest betydelsefulla är att Miniware-produkter består av ett enda material, inte en blandning, vilket möjliggör förenklad återvinning.

Vår produktionsprocess tillsätter inte kemikalier eller tungmetaller, vilket gör att våra produkter kan brytas ned naturligt och säkert utan förorening. Säkra, icke-giftiga produkter skapar en mikrovågs- och diskmaskinssäker yta för hälsosamma föräldrar och barn och riskerar ej att släppa ut gifter som blandas med maten.

Vi sätter hälsosamma familjer och en hälsosam miljö främst!

Hur rengör jag min Miniware?

Miniware tål att rengöras i diskmaskin. Undvik att använda den uppvärmda torkfunktionen/ångan om din diskmaskin har en sådan för att förlänga produktens livslängd. Vi rekommenderar att du torkar av efter tvätt och sedan låter den lufttorka. Vid handdisk är en vanlig mjuk svamp att föredra då produktytan kan repas av en grov diskborste. Stålull rekommenderas inte. Rengör innan första användning.

Är Miniware mikrovågssäkert?

Ja, enligt dessa instruktioner: se till att fylla koppen/skålen till minst 3/4 eller mer, ställ in på medelvärme eller lägre och värm i högst en minut. Användning vid högre temperaturer och/eller längre än en minut kan orsaka permanent skada på din Miniware!

Vi rekommenderar att du värmer mat i mikrovågsugn i en annan behållare innan du använder Miniware för att mata små barn, detta hjälper till att säkerställa att maten kyls ned och undviker att bränna ditt barns mun.

Våra livsmedelsgodkända silikonprodukter är perfekta att använda i mikrovågsugnen.

Rostfria stålprodukter är inte lämpliga att använda i mikrovågsugnen.

Vilka typer av ytor fäster Miniwares sugfot på?

Miniwares sugfot fungerar på lackat trä, laminat, plast, marmor, glas eller vilken slät yta som helst som tillåter ett starkt förseglingsförhållande mellan silikonsugen och bord, bricka eller köksö. För bästa sugresultat, skölj sugfoten innan första användningen. Observera: Sugfoten fungerar som en säkerhetsåtgärd för att minska kladd och spill under självmatningsinlärningsprocessen. Nyfikna barn kan försöka lossa förseglingen. Låt dem utforska basen och de kommer så småningom att tröttna och börja fokusera på maten.

Kan Miniwares barnserviser användas med vanliga bestick? Blir de lätt repade?

Vår växtbaserade PLA servis kan användas som en vanlig servis, så metallbestick kan användas. PLA har dock ingen unik anti-repningsfunktion, så eventuellt kommer det uppstå små repor vid användning liksom vanlig plast. Till skillnad från plastserviser är PLA ett naturligt råmaterial med noll plastkomponenter. Repor i vanliga plastserviser + uppvärmning av mat producerar giftiga ämnen såsom melamin, det gör det inte av vår växtbaserade, giftfria barnservis.

Vilka är Miniwares "lätt-att-skopa" funktion?

Miniware är designat med en funktion med en 90° vinkel som ger en yta som gör det mycket lättare för nybörjare att skopa! Denna subtila funktion är utmärkt för att hjälpa självmatare att utveckla vuxenätningstekniker. Ditt barn kommer att kunna övergå smidigt till vuxenservis när tiden är inne.
Vi föreslår att du introducerar nya självmatare med Miniwares Sili Mini Go Max. Den mjuka ytan på tallriken fungerar bra med en 90° vinkel så att ditt barn kan börja öva på att skopa med mjuk puré och samtidigt använda det långa skedhuvudet för matning och byta till det kortare men bredare skedhuvudet för enkel självmatning.

Varför är Miniwares tallrikar större än andra barnserviser?

Den extra utrymmet som Miniware erbjuder ger nya självmatare gott om plats att manövrera med små fingrar eller bestick. Den unika "lätt-att-skopa" designen på både skålar och tallrikar hjälper små barn att bemästra den fingerfärdighet som krävs för att utveckla sina ätfärdigheter. Små skålar skapar mer röra och barn växer snabbt ifrån dem. Miniware är lämpligt dimensionerat för alla åldrar från spädbarn till vuxen. Perfekt för hela familjen!

Är färgerna naturliga?

Färgen på PLA blandas med testad naturlig livsmedelsfärg. Färgen kommer inte att fläcka på maten och kommer inte att släppa några ämnen vid kontakt med mat. På grund av förhållandet mellan naturliga material kommer vårt växtbaserade porslin med små färgskillnader om du har köpt liknande uppsättningar av vår PLA-servis. Under belysning av ett lysrör tex. så kommer du att upptäcka att disken har en liten färgskillnad, eller så kommer färgen på PLA servisen att förändras med tiden. Om du stöter på dessa situationer, oroa dig inte, dessa är alla naturfenomen som uppstår med naturliga material.

Beställningar

Leverans
 • Alla beställningar behandlas inom 1-2 arbetsdagar efter godkänd betalning, exklusive helgdagar.
 • Beställningar till Sverige levereras efter behandling vanligtvis inom 1-3 dagar.
 • Produkter skickas från vårt lager i Vaggeryd, Sverige.
 • Beställningar skickas till den angivna adressen. Vi ansvarar inte för produkter som levereras till felaktiga leveransadresser.
 • Vi skickar inte till postboxar.
 • Fraktkostnad inom nordiska länder: 39 SEK, fri frakt för köp över 349 SEK.
 • Fraktkostnad till övriga europeiska länder: 99 SEK, fri frakt för köp över 900 SEK.
Retur

Vi har en returpolicy på 30 dagar, vilket innebär att du har 30 dagar efter att du mottagit din vara för att begära en retur.För att vara berättigad till retur måste din vara vara i samma skick som du mottog den, oanvänd och med etiketterna kvar och i sin originalförpackning. Du behöver också kvittot eller inköpsbeviset. För att starta en retur kan du kontakta oss på contact@miniware.com. Om din retur godkänns skickar vi dig en returetikett samt instruktioner om hur och var du ska skicka tillbaka ditt paket. Varor som skickas tillbaka till oss utan att först begära en retur kommer inte att accepteras.

 • Vi erbjuder återbetalning för oanvända produkter som returneras inom 30 dagar efter köpet.
 • Vi accepterar inte returnerade varor som har använts.
 • Om du har fått felaktiga varor, vänligen kontakta contact@miniware.com inom 7 dagar efter leveransdatum.
 • Vänligen tillåt upp till 10 dagar för återbetalningsprocessen.
 • Presentkort kan inte återbetalas och är inte berättigade till retur eller återbetalning.
 • Alla rea-, utförsäljnings- och särskilda kampanjvaror är slutförsäljning och kan inte returneras.
Reklamation

Var medveten om att Miniware, precis som andra naturligt tillverkade, icke-plast produkter, är hållbara men kan spricka om de tappas/slås mot ett hårt golv eller används felaktigt i diskmaskin eller mikrovågsugn.

 • Vi kommer att ersätta en vara om den var skadad eller hade ett tydligt fel vid ankomsten.
 • Vi kommer att ersätta en vara som hade ett dolt fel som uppstod efter användning upp till 90 dagar.
 • Vänligen tillåt upp till 10 dagar för återbetalningsprocessen.
Vilka betallösningar erbjuder ni?

Säker betalning med Mastercard, Visa eller Klarna.

Har Miniware en egen fysisk butik?

Inte ännu.. Men håll utkik! För under tidig höst kommer vi att öppna vår första butik på Rörstrandsgatan i Stockolm! ♥

Under april 2023 - januari 2024 finns vi på Le Magasin's pop-up på Nordiska Kompaniet i Stockholm, du hittar oss på nedre plan (mittemot Bookbinders Design).

Finns Miniware hos återförsäljare och fysiska butiker?

Det gör vi absolut! Du kan se våra återförsäljare här. Är du återförsäljare? Hör gärna av dig till oss contact@miniware.com om du vill vara med att tillgängliggöra vår ekologiska barnservis med smarta funktioner - bra för barnen & mijön!

Under april 2023 - januari 2024 finns vi på Le Magasin's pop-up på Nordiska Kompaniet i Stockholm, du hittar oss på nedre plan (mittemot Bookbinders Design).

Tidig höst 2024 kommer vi att öppna vår första butik på Rörstrandsgatan i Stockolm! Håll utkik i våra sociala medier och prenumera för att få inbjudan! ♥

Finns Miniware utanför Europa?

Miniware grundades i USA, och har sen dess etablerats i Asien och Europa. Läs mer om oss här.

 • www.miniware.com för för beställningar inom USA.
 • www.miniware.com.tw för beställningar i Asien.

Fri frakt* och fria returer

Fri frakt vid köp över 349kr och alltid fria returer.

Snabb leverans inom Sverige

Ditt paket levereras inom 1-3 arbetsdagar

Hör av dig

Frågor och funderingar? Maila oss på contact@miniware.com